Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Поздравления! Щом сте тук, значи обмисляте дали да се впуснате в приключението Будоарна фотосесия. Нормално е да имате много въпроси ососбено ако за пръв път заставате пред обектива. В тази статия ще се опитам да систематизирам част от тях. Разбира се, по всяко време може да се обадите и да ме попитате каквото Ви интерсува. И така:

Откога се занимавате в това? 

Преди 5 години реших да се занимавам професионално с фотография, а от две години с будоарна фотография;

Може ли да снимаме на локация, на която аз избера ?

Да. Предимството на Вашата локация, е че Ви е позната и ще Ви трябва по - малко време да се отпуснете ако имате проблем с това. По принцип снимките се правят в хотел, нает апартаман или студио. Това оказва влияние и върху цената на самата фотосесия. Ако имате подходяща локация е страхотно.

Аз даже ни Ви ПОЗНАВАМ. Може ли да се срещнем предварително? Може да ви се стори лудост, но искам да се срещна предварително с човека, който ще ме гледа по бельо. 

Абсолютно! Можем да се срещнем и да обсъсим детайлите предварително

Ако реша да се запиша как да го направя?

Може да се обадите по телефона, да ми изпратите мейл или да използвате формата за контакт на сайта.

Мога ли да Ви изпратя снимки,които харесвам?

Да, но не прекалявайте. Изпратете ни снимки, които Ви вдъхновяват. Имайте предвид, че не не бих искал да ги копираме. Те са само насока, за стила и начина на позиране, който харесвате. По този начин ще имате снимки, които са уникални за Вас и отразяват Вашата индивидуалност.

Мога ли да откажа ангажимента?

Ще се разочаровам, но разбира се, че можете. Помислете дали не искате да я преместите за друг ден.

Какво да облека за снимките?

Традиционното облекло за будоарните сесии е бельото. Не забравяйте и обувките с висок ток. Не си падате по бельо или токчета? Донесете си раздърпан пуловер, секси рокля, престилка за готвене, костюм на супер жена или елате само по бижута....Вие определяте. Аз също имам на разположение някои дрехи, които може да са от полза.

Кой ще присъства на фотосесията?

На фотосесията присъствате Вие и фотографа. В някой случай има гримьор и стилист в началото докато се уверят, че изглеждате добре.

Къде се провежда фотосесията? 

Обикновено се наема стая в хотел , airbnb и т.н. Може да бъде и на посочен от Вас адрес. Хубаво е да пратите една две снимки ако имате локация предвид за да я обсъдим.

Колко време продължава фотосесията?

Обикновено 2-3 часа.  Знам, че бихте прекарали цял ден пиейки шампанско и правейки хубави снимки, но все пак трябва да сложим граници, а и най-верояно ще свърши и шампанското.

Мога ли да доведа приятел/ка?

Освен ако не правим фотосесия на двойка не препоръчвам да доведете някой със себе си. Това ще наруши както моята така и Вашата концентрация. Ще изразходим излишно време в това да се чудим дали всички са наред, има ли достатъчно пуканки, дали не им е скучно вече, харесва ли им музиката, къде е тоалетната.

ОК, без приятели. Мога ли да си донеса шампанско?

О, да! Шампанското винаги е добре дошло.

Супер много се сковавам пред камерата. Какво ще правя?

Поеми дълбоко въздух, изричай заклинания наум. Сега сериоано. Притеснението е само в началото. После изчезва и няма да се види на снимките. През цялто време ще виждаш снимките на гърба на камерата за да се увериш, че въобще не изглеждаш сковано. Нали знаеш, че и двамата имаме имнтерес да изглеждаш добре , иначе няма да си купиш снимките.

Трябва ли да знам как да позирам?

Въобще не. Все пак ме наемаш нали? Ще получиш инстукции как да застанеш, накъде да гледаш, къде да сложиш ръцете си.

Не мога да си докосна дори пръстите на краката. Как ще позирам за снимки?

Спокойно, няма толкова пози за будоарна фотосесия, в които се налага да си достигнеш пръстите :)

Ами ако не си харесам снимките?

Ако трябва да съм честен не се е случвано. Но ако все пак се случи можем да повторим. Предварително обмисляме и обсъждаме всичко за да получиш снимки, с които не искаш да се разделиш.

Ще обработвате ли сниките на фотошоп?

Зависи какво рабираш под обработка. Ако трябва да се махнат няколко пъпки, да се изглади кожата и т.н то да.

Аз съм дама на улицата, но в леглото съм хищник. Ще можете ли да заснемете това?

Да!!! И ще си пеем  ‘YEAH’ на USHUR през цялто време. Може да си донесете и аксесоари, които да допълнят блясъа Ви, например любимия си камшик и белезници.

Да се гримирам ли?

Да, стига да знаете какво правите. Може да Ви намерим и гримьор. Имайте предвид, че грима за фотосесии е по различен от обикновения. Камерата премахва 50 % от него затова трябва да е по плътен.

Въобще не се харесвам с грим. Как да разбера какъв грим да си сложа?

Ако нямате идея какъв грим да използвате бих Ви препоръчал да ползвате наш гримьор, който да Ви гримира поетапно докато получите визията, която одобрявате.

Ще публикувате ли снимките ми?

Вие искате ли ? Изцяло зависи от Вас. Публикуваме снимките само със съгласието на клиента. Това обикновено става с подписването на т.нар Model release, което се прави преди сесията и определя кой какво може да прави с тях, но може да стане и след това.

Правилите ли будоарани фотосесии на двойки?

Абсолютно! Възможна е и "мини сесия" като част от вашата будоарна сесия.

Дори под душа не обичам да се събличам, трябва ли да го правя за снимките?

Не е задължително. Може да направите фотосесията и в карнавален костюм.

Е, вече имам дузина полуголи снимки. Какво да правя с тях?

Покажете ги на Вашия зъболекар, на симпатягата от кафето отсреща, направете си албум, снимка в рамка за стената в къщи, изпратете секси съобщение, настройте си пощата да Ви изпраща  по една от време на време за да ви напомня колко секси иглеждате, направете си нов профил в социална мрежа. Можете ли да ги изпратит ена някой като подарък изненада? Ако да, направете го! Можем да Ви дам още дузина идеи, но най - важното е, че сте излезли от зоната си на комфорт и имате снимки, които го доказват.