Еротична фотосесия или другото лице на будоара

Будоарната фотография има много лица и в зависимост от фотографа и модела може да се пресъздаде различна емоция, настроение и стил. Клиента винаги има поведение определяно от нивото си на комфорт и от това колко добре и отпуснато се чувства пред камерата. Повечето клиенти нямат опит и тук е ролята на фотографа да ги накара да се отпуснат за да разкрият себе си пред камерата, по начин който са си представяли.

По време на снимки винаги съм насърчавал както клиенти, които искат да разкрият само частица от своето тяло, така и тези, които се чувастват добре напълно разсъблечени пред камерата.  Днес ще поговорим за еротичната фотосесия и красотата на голото тяло.

Въпреки, че е класифицирана като изкуство, фотографията на голо тяло предизвиква доста дискусии. Много хора са на мнеие, че една еротична фотосесия е срамна и в това няма проява на вкус. Като фотограф, аз не мога да приема това твърдение и имам напълно противоположно мнение. С натрупания опит се научаваш да оценяваш и да се възхищаваш на красотата, която се крие в голото тяло представено в най - естествения си вид.

От векове творците са били запленени от човешкото тяло. Още в древен Рим и Гърция скулптури и художници на голо тяло са украсявали с творбите си дворци и арени, като част от тези творби запазении до днес. С времето изкуството свързано с голото тяло става все по - спорно. Има много тънка линия между изкуството и нещо по - крайно и всеки фотограф трябва да знае къде е тази линия.

Снимките от една еротична фотосесия могат да бъдат много изискани. Умелата работа със светлините и сенките може да създаде много интимна атмосфера. Дрехите създават бариери и разсейват, понякога отвличат вниманието и променят нашата същност. Могат да бъдат фасада, зад която се крием. Нещо много дълбоко и лично се случва, когато се съблечем и махнем тези прегради. Започваме да се чустваме уязвими и точно в тази уловена уязвимост прави тази фотография изкуство, което въздейства.

Leave A Comment